Coalitieakkoord in Almere; namen wethouders bekend

ALMERE • Wo 23 mei 2018 | 13:19 • Woensdag 23 mei 2018 | 13:19

De politieke partijen in Almere die de afgelopen weken hebben onderhandeld over een coalitie, zijn eruit. Dat laat de grootste partij, de VVD, weten in een persbericht. Het coalitieakkoord wordt vrijdag gepresenteerd. 

Vooruitlopend daarop zijn alvast de namen van de beoogd wethouders bekendgemaakt. VVD en PvdA leveren er ieder twee, ChristenUnie, GroenLinks en D66 ieder één. 

* Aldrik Dijkstra - ChristenUnie, nu wethouder in Sliedrecht
* Hilde van Garderen - VVD, op dit moment de fractievoorzitter
* Tjeerd Herrema - PvdA, afgelopen periode al wethouder in Almere
* Jan Hoek - GroenLinks, raadsgriffier in de gemeente Bloemendaal
* Jaap Lodders - VVD, op dit moment gedeputeerde bij de provincie Flevoland
* Jerzy Soetekouw - PvdA, nu fractievoorzitter van de Almeerse PvdA
* Maaike Veeningen - D66, voormalig wethouder in Amstelveen

Het is de bedoeling dat de wethouders tijdens de Politieke Markt van 31 mei worden geïnstalleerd. Het coalitieakkoord wordt dan op 7 juni besproken. 

"Deze week willen we nog gebruiken om de laatste punten op de i te zetten," zegt VVD-fractievoorzitter Hilde van Garderen." Vrijdag 25 mei zetten we het coalitieakkoord online. Zo kan iedereen het akkoord al lezen, ruim voordat we daar op 7 juni met de raad inhoudelijk over in gesprek willen.

Volgens Van Garden is dat gesprek "Uitdrukkelijk bedoeld om de partijen die niet aan de onderhandelingstafel zaten de gelegenheid te geven om aanvullende suggesties op het akkoord te doen. Daar staan we open voor. Daar waar we de mogelijkheid zien verwerken we dit nog in het akkoord."

Foto (links naar rechts): Jan Hoek, Jerzy Soetekouw, Jaap Lodders, Maaike Veeningen, Aldrik Dijkstra, Hilde van Garderen, Tjeerd Herrema.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel