Red de Veluwe gaat belevingsvlucht zelf meten

FLEVOLAND • Di 29 mei 2018 | 9:20 • Dinsdag 29 mei 2018 | 9:20

De metingen die de overheid woensdag laat uitvoeren tijdens de zogenoemde belevingsvlucht rond Lelystad Airport, worden niet door iedereen vertrouwd. De stichting Red de Veluwe doet daarom een schaduwmeting met eigen apparatuur. Die staat onder meer in een tuin in Nijbroek.

Een Boeing 737 vliegt woensdag over onder meer Gelderland, Flevoland, Overijssel en Drenthe. Dat moet duidelijk maken hoeveel vliegtuiggeluid er is als vanaf 2020 vakantievluchten vanaf Lelystad Airport vertrekken.

Meetapparatuur


Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft op zestien plekken meetapparatuur geplaatst. Ook kunnen mensen onder de vliegroutes hun ervaringen doorgeven via de speciale website. Het geluid van het toestel is volgens het ministerie niet helemaal te vergelijken met dat van een vakantievlucht. Het toestel is wat lichter omdat er geen passagiers en bagage aan boord zullen zijn.

Geen vertrouwen


De samenwerkende actiegroepen zeggen in een persbericht dat ze geen vertrouwen hebben in de belevingsvlucht. Zij noemen het een 'vliegshow die niets te maken heeft met de dagelijkse ellende die over ons wordt uitgestort als Lelystad Airport open zou gaan'. Tijdens een info-avond in maart hebben vertegenwoordigers van actiegroepen nog ingestemd met de vlucht, op voorwaarde dat zij mochten meepraten hoe de vlucht zou worden uitgevoerd.
De Club Direct Omwonenden van Lelystad Airport noemt de vlucht niet representatief, omdat de Boeing niet landt en start op het vliegveld.

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel