Verhuizen naar Almere: "Ik mis een leuke kroeg!"

ALMERE • Do 31 mei 2018 | 11:32 • Donderdag 31 mei 2018 | 11:32

Verhuizen van het oude land naar Almere, voor velen is het een hele stap, alleen al door het imago van de polder. Theatergroep Suburbia uit Almere verzamelde de afgelopen maanden 100 verhalen van mensen die in Almere zijn komen wonen, en maakte er de theatervoorstelling 'Almere mijn thuis' van.

"Mijn vrouw vond het helemaal niets. Ze zag het niet zitten om naar Almere te verhuizen." zegt Ed Peereboom. Ook Peereboom heeft zijn verhaal verteld aan Suburbia. 

Peereboom kwam in 1997 vanuit Amsterdam naar Almere. Een hele overgang. Hun zoon woonde al in Almere en vertelde over de ruime en relatief goedkope woningen. 

''Ik heb het altijd prettig gevonden in deze stad. We zijn drie keer verhuisd binnen Almere en we hebben steeds genoten.''

— Ed Peereboom

Peereboom vindt het wel jammer dat er weinig te doen is voor ouderen in de stad. "Vooral in het stadsdeel waar ik woon, Almere Poort, is in de avond niets te doen. Ik zou zo graag een biertje drinken in een leuke kroeg". 

Peereboom wil nooit meer terug naar Amsterdam. Hij vindt het prima in Almere. ''Misschien vertrek ik nog wel een keer naar Benidorm",  grapt Peereboom. 

De voorstelling 'Almere mijn thuis' van Suburbia gaat in première op 8 juni.

Andere verhalen die Omroep Flevoland heeft gemaakt met inwoners vind je hier en hier


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel