Open dag bij nieuwe terminal Lelystad Airport

LELYSTAD • Za 2 juni 2018 | 14:07 • Zaterdag 2 juni 2018 | 14:07

De nieuwe terminal van Lelystad Airport stond zaterdag vol met bezoekers. Tijdens de nationale Dag van de Bouw konden mensen kijken hoe ver de bouw van de terminal is gevorderd.

De nu al aanwezige constructie van houten balken en natuurlijk licht gaven de bezoekers zaterdag alvast een indruk van hoe de terminal er uiteindelijk uit komt te zien. Als alles volgens planning verloopt is het gebouw in april 2019 klaar.

Treinstation


"De inrichting is prachtig in eenvoud", zegt Sven-Pieter van der Giesen van het consortium dat de terminal bouwt. "Het is niet als Schiphol, maar eerder als een treinstation", beschrijft Van der Giesen. "Je brengt zelf je bagage weg en loopt uiteindelijk ook zelf naar het vliegtuig. Zelfs als het regent."

Zonder bouwhelm


Ook directeur van Lelystad Airport Hanne Buis loopt tussen de dagjesmensen rond. "Normaal loop ik hier alleen met de projectleider met helm op en bouwschoenen aan", vertelt Buis. "Om hier met passagiers te lopen geeft nog een realistischer beeld van hoe het er straks uit gaat zien. Dat is prachtig."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel