Raad kiest voor nieuwe Marknesserbrug

EMMELOORD • Ma 4 juni 2018 | 21:23 • Maandag 4 juni 2018 | 21:23

De Marknesserbrug in Emmeloord wordt toch vervangen. Dat heeft de gemeenteraad van Noordoostpolder maandagavond in meerderheid besloten. De brug wordt gezien als een 'stadspoort' voor het verkeer dat uit de richting van Marknesse komt. Vorig jaar werd na jaren van discussie besloten de brug te vernieuwen, maar onlangs werd bekend dat de bouw zes ton meer gaat kosten dan de 3,5 miljoen euro die er voor was uitgetrokken. 

Volgens de goedkoopste aannemer die interesse voor het project had, was meer geld nodig voor de bouw van de brug. Door de aantrekkende economie zijn de kosten in de bouwwereld gestegen. Ook blijkt er minder tijd voor de bouw beschikbaar te zijn dan was voorzien. Dit zorgde opnieuw voor stevige discussies in de gemeenteraad.

De fractie van de SP stemde maandagavond tegen de nieuwe brug zoals die wordt voorgesteld. Volgens deze partij moest de raad alsnog voor het meest eenvoudige ontwerp kiezen, omdat de kans op meerkosten dan het kleinst zouden zijn. Ook een raadslid van de VVD stemde tegen. Uiteindelijk is het voorstel met 25 voor en 3 stemmen tegen aangenomen.

De bouw van de nieuwe brug begint in oktober. Als de oeververbinding klaar is, moet deze 70 tot 80 jaar mee kunnen gaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel