Rechtszaak rond schietpartij loopt uit de hand

LELYSTAD • Di 12 juni 2018 | 16:54 • Dinsdag 12 juni 2018 | 16:54
Een zitting over een schietpartij in Almere is dinsdagmiddag in de rechtbank van Lelystad zo uit de hand gelopen dat de zittingszaal is ontruimd. De zaak ging over de schietpartij die in februari plaatsvond in de Kapitein de Langestraat in de Almeerse Verzetswijk. Daarbij werd de 20-jarige Sabri Mansour gedood.

Vlam in de pan
De 21-jarige verdachte zou hem door het hoofd hebben geschoten. Toen de advocaat van de verdachte vertelde dat hij begrijpt dat het moeilijk moet zijn voor de familie van het slachtoffer, sloeg de vlam in de pan. Drie familieleden van Mansour probeerden de verdachte aan te vallen. De parketpolitie greep snel in. Ook richtte de woede zich op de aanwezige familie van de verdachte. Zij zijn naar buiten gestuurd. Een paar omstanders, zoals een moeder en een klein kind in de hal, werden in veiligheid gebracht. De familie van de verdachte besloot na advies van de parketpolitie na het incident naar huis te gaan. De zaak werd dinsdag niet inhoudelijk behandeld, het was een zogeheten pro forma zitting.

Verklaring
De verdachte zei tijdens de rechtszaak dat het doodschieten van Sabri per ongeluk is gebeurd. Op die bewuste avond hadden de twee afgesproken. Even later ging het mis en werd Sabri door zijn hoofd geschoten. De dader en het slachtoffer waren al jaren met elkaar bevriend.

'Geen ongeluk'
De officier van justitie zegt niet uit te gaan van een ongeluk. Het Openbaar Ministerie heeft 'veel feiten en omstandigheden' die daar niet op duiden. Zo heeft de verdachte bijvoorbeeld niet naar het alarmnummer gebeld, maar begon hij direct met schoonmaken. Vervolgens ging hij weg en verstopte hij het moordwapen op verschillende plekken.

Vrijlaten uit voorlopige hechtenis
De advocaat van de verdachte vroeg aan de rechtbank om zijn cliënt vrij te laten uit voorlopige hechtenis. Dat verzoek werd afgewezen. Dat betekent dat de verdachte vast blijft zitten tot de inhoudelijke behandeling van de zaak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel