Hans Faber: "Het zwartste scenario bleek nog niet uitgekomen"

ZEEWOLDE • Wo 13 juni 2018 | 0:08 • Woensdag 13 juni 2018 | 0:08

"Het waren twee verschrikkelijke dagen. Ondraaglijk," dat zei Hans Faber, de oom van Anne Faber dinsdagavond in het tv-programma Jinek. Faber doelt daarmee op de twee zittingsdagen, maandag en dinsdag, waarop de zaak Anne Faber inhoudelijk werd behandeld.

Faber werd vorig jaar bedreigd, ontvoerd, verkracht en gedood. Na een vermissing van bijna twee weken werd haar lichaam gevonden in Zeewolde. Verdachte Michael P. heeft bekend en stond de afgelopen dagen terecht. 

Paar meter afstand


P. was in de rechtszaal aanwezig tijdens de beide zittingsdagen. Evenals Hans Faber, die samen met de advocaat van de familie op slechts een paar meter afstand zat van P. Daarover zegt Faber tegen Jinek: “Ik wist van tevoren dat ik daar zou zitten en wist van de officieren van justitie hoe de zitting zou verlopen en wat ze zouden eisen. Ik heb me er mentaal op voorbereid en dat maakte het enigszins te doen. Hij was heel dichtbij, maar ik heb hem niet echt aangekeken. En als iets opvalt, en volgens mij viel dat de hele zaal op, is dat er iets ernstig mis is met deze man," zegt Faber.

Tijdens de zitting kwamen er veel gruwelijke details naar voren over wat er is gebeurd met Anne Faber. Tot aan de rechtszaak dacht de familie dat het zwartste denkbare scenario al was uitgekomen, maar dat bleek deze week onterecht, zegt Hans Faber. “De gruwelijkheden en het leed waren zo erg, nog veel erger dan we al dachten.”

Onbeantwoorde vragen


Ondanks de vele gruwelijke details, is volgens de familie nog niet alles boven tafel van wat er zich heeft afgespeeld. Zo zijn er tegenstrijdigheden tussen onderzoeksfeiten en verklaringen van Michael P. "Nog niet alle vragen zijn beantwoord, we weten het nog niet precies. Het denken blijft daardoor doorgaan, je gaat nadenken totdat je het weet," vertelt Faber.

Tijdens de rechtszaak zei P. een paar keer dat hij het verschrikkelijk vond wat er is gebeurd en dat het hem spijt. Niet geloofwaardig volgens Faber: “Hij zei dat een paar keer, maar er was geen emotie. Je voelde niets.” 

De uitspraak van de rechter is op 17 juli.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel