Vrijwel geen busvervoer in Almere door staking

ALMERE • Wo 13 juni 2018 | 12:15 • Woensdag 13 juni 2018 | 12:15

Buschauffeurs van Keolis in Almere leggen donderdag het werk neer. Vakbond FNV heeft de chauffeurs opgeroepen dat te doen in het kader van de landelijke estafettestaking die al een aantal weken aan de gang is. Op die manier willen de vakbonden onder andere betere arbeidsvoorwaarden afdwingen.

Bijna alle stads- en streekbussen in en rondom Almere rijden niet. Er is alleen een aangepaste dienstregeling van de lijnen M1 en M2.  

Vakbond FNV denkt dat er weinig chauffeurs aan het werk zullen gaan. "Bij vorige stakingen legde 92% van de chauffeurs het werk neer. Dat zal donderdag ook ongeveer zo zijn". In de loop van de ochtend organiseert de vakbond een 'ludieke actie' op het Stadhuisplein om aandacht te vragen voor de wensen van de chauffeurs.

Keolis


Volgens een woordvoerder van Keolis zal zo'n veertig procent van de buschauffeurs in Almere donderdag gewoon rijden. Dat zijn werknemers die willen werken. "Dat betekent dat we een aangepaste dienstregeling kunnen rijden, maar er moet wel rekening gehouden met minder bussen en langere wachttijden."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel