PvdA Almere wil eerst praten met coalitiepartners over toekomst college

ALMERE • Za 16 juni 2018 | 1:46 • Zaterdag 16 juni 2018 | 1:46

De Partij van de Arbeid in Almere wil eerst een goed gesprek voeren met de coalitiepartners in het college voordat ze een besluit nemen of ze in het college blijven. Dit is gisteren besloten tijdens een ledenavond van de PvdA in het Filmwijkcentrum in Almere. 

Aanleiding is het aftreden donderdagavond na afloop van de gemeenteraadsvergadering van PvdA-wethouder Tjeerd Herrema. De lokale krant Almere Deze Week publiceerde begin deze week een bericht waarin Herrema beschuldigd werd van het versturen van onprofessionele berichten.

"We hebben een duidelijk signaal van onze afdeling gekregen dat het er op lijkt dat er een werksituatie is ontstaan die heel lastig ligt. We hebben van onze afdeling meegekregen dat er een goed gesprek gevoerd moet worden in de coalitie om te kijken of die werksituatie werkbaar gemaakt kan worden, want dat is die nu niet", aldus fractievoorzitter Kerim Iskender. 

Aanstaande maandag zal dat overleg zijn met alle fractievoorzitters van de coalitiepartijen. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel