Herrema doet aangifte van smaad en laster tegen krant

ALMERE • Vr 29 juni 2018 | 16:35 • Vrijdag 29 juni 2018 | 16:35

Oud-wethouder Tjeerd Herrema doet aangifte van smaad en laster tegen de krant Almere Deze Week. Hij gaat daarvoor volgende week naar de politie. Ook stapt de oud-PvdA-wethouder naar de Raad voor de Journalistiek en de Almere Deze Week kan een rechtszaak tegemoet zien waarin Herrema een schadevergoeding eist. 

De Almere Deze Week publiceerde een paar weken geleden een bericht waarin ze aangaven dat de werkrelatie tussen de krant en de wethouder ernstig verstoord is geraakt. Een journalist van de krant had verschillende berichten via de sociale media en een audio-gesprek van de wethouder ontvangen. Die waren volgens journalist Marcel Beijer seksueel getint.

De krant diende daarop een klacht in bij burgemeester Franc Weerwind. Die liet onderzoek doen door de Ombudsman die de klacht ongegrond verklaarde. De commotie rond de PvdA-wethouder leidde er toe dat coalitiepartijen in de gemeenteraad het vertrouwen in Herrema opzegden. Omdat er volgens Herrema ook geen vertrouwen meer was bij wethouders van de andere partijen in het college maakte hij zijn vertrek bekend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel