Nieuwbouw voor Aurum College in Lelystad

LELYSTAD • Wo 4 juli 2018 | 0:31 • Woensdag 4 juli 2018 | 0:31

Het Aurum College krijgt een nieuw schoolgebouw aan de Zuigerplasdreef in Lelystad. Dat heeft de gemeenteraad dinsdagavond besloten. De schoolleiding en omwonenden van de dependance van het Aurum College in de wijk Karveel zijn hierdoor opgelucht. 

De school voor speciaal onderwijs in het Karveel is al langer middelpunt van discussie. Zo is het Aurum College nu verspreid over twee locaties waarvan er één in slechte staat verkeert. Lange tijd is gezocht naar een oplossing. Zo werd er gesproken over een gebouwenruil tussen de Herman Bekiusschool aan de Zuigerplasdreef en de dependance in het Karveel. Daarbij zou de laatste verbouwd en uitgebreid moeten worden. Dat plan stuitte op veel verzet van omwonenden

Lang naar uitgekeken


Voorzitter van de raad van bestuur van onderwijsgroep Eduvier is erg blij en opgelucht met de nieuwbouw aan de Zuigerplasdreef. "We hebben hier lang naar uitgekeken en dit was onze wens" zegt Els van Doorn. Ook omwonenden zijn blij met het besluit. "De kinderen krijgen nu een fatsoenlijk en groot speelplein dat hun recht doet."

Volgens wethouder Elly van Wageningen (ChristenUnie) kan er nu een begin worden gemaakt met de aanbesteding van de bouw van de school. De gemeenteraad heeft daar vijf miljoen euro voor vrijgemaakt. De wethouder verwacht dat het nieuwe pand in 2019 klaar is. In de tussentijd zal het Aurum College het met de huidige schoolgebouwen moeten doen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel