Floriade-directeur vertrekt en wordt burgemeester Súdwest-Fryslân

ALMERE • Di 17 juli 2018 | 21:47 • Dinsdag 17 juli 2018 | 21:47

Jannewietske de Vries, één van de twee Floriade-directeuren in Almere, wordt de nieuwe burgemeester van de gemeente Súdwest-Fryslân. Dat meldt Omroep Friesland

Tijdens een extra raadsvergadering van de gemeente werd bekendgemaakt dat De Vries de opvolger is van waarnemend burgemeester Magda Berndsen. Er waren nog vijftien andere kandidaten.

De Vries is geen onbekende in Friesland. Van 2007 tot 2016 was zij al gedeputeerde voor de provincie. Sinds december 2015 is ze directeur van de Floriade 2022.

Vorige week stapte de volledige Raad van Commissarissen van de Floriade op. De toezichthouders gaven aan dat de oorspronkelijke opdracht die ze hebben meegekregen door een koerswijziging ‘significant is veranderd.’

Vertrouwen in de Floriade


De Vries zegt dat haar vertrek niets te maken heeft het het vertrekken van de Raad van Commissarissen. Ook het vertrek van wethouder Tjeerd Herrema, die het dossier van de Floriade in zijn portefeuille had, heeft daar volgens haar niets mee te maken. "Zo'n functie komt één keer in de tien jaar voorbij en dat was uitgerekend nu", vertelt De vries. Ze heeft er alle vertrouwen in dat de tuinbouwtentoonstelling gewoon doorgaat. 

D66


Politieke partij D66 wil weten wat het vertrek van De Vries betekent voor de toekomst van de Floriade. Raadslid Jan Lems zegt dat D66 een interpellatiedebat heeft aangevraagd voor komende donderdag tijdens de Politieke Markt.WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel