PvdA neemt nog even de tijd voor oordeel over handelen fractievoorzitter

ALMERE • Do 19 juli 2018 | 12:30 • Donderdag 19 juli 2018 | 12:30

Op de ledenvergadering van de Almeerse Partij van de Arbeid zijn woensdagavond nog geen knopen doorgehakt als het gaat om de vraag of fractievoorzitter Kerim Iskender fouten heeft gemaakt. Drie prominente leden van de partij zijn van mening dat Iskender niet integer heeft gehandeld tijdens de collegeonderhandelingen en rond het aftreden van wethouder Tjeerd Herrema. 

Bronnen binnen de partij melden dat de gang van zaken de komende dagen verder wordt besproken.

De PvdA-fractie laat in een op donderdagmiddag verstuurd persbericht weten achter hun fractievoorzitter te blijven staan. "De kwestie is gisteren op de algemene ledenvergadering onderwerp van gesprek geweest. Dat gesprek heeft niet geleid tot een ander beeld bij de fractie. De fractie blijft achter haar fractievoorzitter staan."

Commissie Integriteit 
In de statuten van de PvdA is opgenomen dat partijleden een verzoek kunnen indienen bij het landelijke bestuur om de Commissie Integriteit in te schakelen. In zo’n geval moet er een onderbouwing worden aangeleverd waarin wordt aangegeven dat iemand de Erecode van de partij geschonden zou hebben. Als het partijbestuur er voldoende aanleiding toe ziet wordt de integriteitscommissie aan het werk gezet, zo laat een woordvoerder van de partij weten. 

Of de drie PvdA-leden die Iskender verwijten niet integer te hebben gehandeld deze stap ook gaan zetten is nog niet duidelijk.

Binnen de partij is afgesproken dat er geen mededelingen worden gedaan over het gedeelte van de avond waarop het functioneren van de fractievoorzitter aan de orde kwam. “We proberen nu een beetje de partij-dingen binnen de partij te houden,” zegt Kerim Iskender daar zelf over. De voorzitter van het Almeerse afdelingsbestuur, Abassin Nessar, geeft aan dat er naast het agendapunt over het functioneren van de fractievoorzitter ook uitgebreid de tijd is genomen om de nieuwe wethouder, Loes Ypma, voor te stellen. 

Verder is oud-wethouder Tjeerd Herrema bedankt voor zijn inzet voor de stad en is er stilgestaan bij het feit dat het rapport van de ombudsman hem vrijpleit van het bewust sturen van seksueel getinte berichten.

reacties (9)

 • Hannes

    Do 19 juli Donderdag 19 juli

  Zodra men het imago van beleidsvorming verliest, dan komt de reactie en geldt het omgekeerde.
  Dan wordt een te groot financiële gegrepen (expo/woonwijk/ project waar het debacle omdraait) op een verkeerde locatie een blok aan het been, waar een innovatieve strategie geen stand houdt!

  reageer
 • Hannes

    Do 19 juli Donderdag 19 juli

  @Frans, en de botanisch park komt er dan ook bij!
  Dan kunnen ze met velen duizenden bezoekers, wat inkomen betreft!
  Die doorgedramde woonwijk op de verkeerd uitgekozen locatie liquideren!!

 • Frans

    Do 19 juli Donderdag 19 juli

  Je vergeet iets bouw het kasteel af. Dat moest er nog in bij deze!

 • Domela Nieuwenhuis

    Do 19 juli Donderdag 19 juli

  Het naar huis sturen van wethouder Herrema en een te jong onervaren en overambitieuze verdeelde fractie, en een nieuw onervaren bestuur, dit waren naar mijn bescheiden mening de ingrediënten voor een explosieve sfeer die onder een grote groep leden was ontstaan. Voeg daarbij een slechte communicatie en verslaglegging aan toe en je hebt hommeles in de tent. Gisterenavond stonden tijdens de extra ledenvergadering er 2 kampen recht tegenover elkaar. Aan de ene kant een groep verontruste leden bestaande uit o.a. oud raadsleden en partij prominenten en aan de andere kant, de nieuwe fractie en bestuur. De gemoederen liepen hoog op en met name de nieuwe factievoorzitter moest het ontgelden. Hij kwam niet verder dan toe te geven dat er fouten waren gemaakt, welke kon of wilde hij niet precies duidelijk maken. Hij maakte een verwarde indruk gaf te vaak het woord aan zijn mede factiegenoten, die ook niet verder kwamen dan het herhalen van wat er al bekend was. Uiteindelijk moest de geweest voorzitter er aan te pas komen om de boel bij elkaar te krijgen en er zijn een aantal voorstellen gedaan. Kortom het lijkt er op dat de crisissfeer een beetje uit de lucht is, al zullen de fractie en bestuur toch ook hand in eigen boezem moeten steken. Word ongetwijfeld vervolgt.

  Als laatste zou ik de PvdA een gezegde van een oud PvdA lid Jan Schaefer mee willen geven: IN GELUL KAN JE NIET WONEN, dus aan de slag broeders en zusters, Almere heeft ons nodig!!!

  reageer
 • Ratje?

    Do 19 juli Donderdag 19 juli

  Jij was er gisteren blijkvaar bij als lid. Hoe diep moet je gezonken zijn om dan hier uit de school te klappen? Ook gij Brutus?

 • Lexxie

    Do 19 juli Donderdag 19 juli

  Wat een verhaal typisch pvda hoop gebakken lucht en veel beloven weinig geven doet een gek in vreugde leven.
  Mensen zijn wel dom ,maar niet dom genoeg om ooit nog op die regenten, salonsocialisten en theedrinkers te stemmen die alleen maar gaan voor eigen gewin en glorie.
  Droom maar lekker verder.

 • Dirk

    Do 19 juli Donderdag 19 juli

  almere heeft geen partij voor de afbraak nodig . dus laat ze lekker t stadhuis verlaten .

 • Karel

    Do 19 juli Donderdag 19 juli

  Wij hebben politiek Almere zoals het nu is helemaal niet nodig en al helemaal de PvdA niet. Het is een raadsel waarom deze partij niet weggestemd is, zoals in bijna de rest van Nederland gebeurde. We zouden hier beter af zijn zonder de huidige politieke bewindvoerders die voornamelijk met zichzelf bezig zijn (zoals ook blijkt uit uw trieste samenvatting) en al helemaal niet met wat goed is voor de Almeerders. Ik vraag me serieus af in hoeverre het anders zou kunnen verlopen zodra men geen wachtgeld als backup meer krijgt bij wanbeheer of bij een zelfgekozen vertrek of aftreden. In het bedrijfsleven is men over het algemeen zuiniger op het werk dat men doet, om die weliswaar afgedwongen reden.

 • Nico

    Do 19 juli Donderdag 19 juli

  Echt niet!

 • Richard W.

    Do 19 juli Donderdag 19 juli

  Hoe is het eigenlijk afgelopen met het vermeende eerherstel van broekzakbeller Tjeerd? Daar hoor je niets meer van of heb ik wat gemist?

  reageer
 • Maartje

    Vr 20 juli Vrijdag 20 juli

  Waarschijnlijk is hij op kosten van zijn vriendjes lekker lang op vakantie. Hij heeft als wethouder bij de N-Z lijn en later rond de flopriade ook heel goed voor zijn vriendjes gezorgd.

 • Piet

    Do 19 juli Donderdag 19 juli

  Die is druk bezig iedereen voor de rechter en voor tribunalen te slepen. Hij denkt schijnbaar dat daarmee zijn imago wordt hersteld.

 • Lexxie

    Do 19 juli Donderdag 19 juli

  Die is druk om een vet betaald leuk baantje te vinden uit de linkse baantjes carrousel, neemt er natuurlijk flink de tijd voor want de riante vette wachtgeldregeling dekt zijn riante vakantiewerk.

 • Frans

    Do 19 juli Donderdag 19 juli

  Ik zeg opsplitsen deze partij. Probleem opgelost!

  reageer
 • Dirk

    Do 19 juli Donderdag 19 juli

  laat de pvda lekker verdwijnen hier , weg uit t stadhuis met deze club .

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Joke

    Do 19 juli Donderdag 19 juli

  nou Jerzy geniet maar van deze termijn want het is je eerste en je laatste.

  reageer
 • Harry

    Do 19 juli Donderdag 19 juli

  :D
  Maar serieus, ik hoor links (en niet rechts) klachten over hoe er belofte zijn gedaan door de pvda en in het bijzinder Jerzy, en dat daar weinig van terecht komt

 • Boels

    Do 19 juli Donderdag 19 juli

  Prominente leden?
  Wie zijn dat en waarom zijn ze prominent?
  Gaat het om eerdere verdiensten, zoals de landelijke neergang in leden en kiezers?
  Ooit was onder socialisten vrijheid, gelijkheid en broederschap gemeengoed.
  Royeer ex-wethouders en maak een nieuwe start.

  reageer
 • Piet

    Do 19 juli Donderdag 19 juli

  Ach de Vvd en de Pvv staan meer bekend om niet zo integer gedrag dan dat de pvda daar om bekend staat

  reageer
 • Stevie

    Do 19 juli Donderdag 19 juli

  Ja, PVDA en integriteit, dat is ook een ding.

  reageer
 • Tsja

    Do 19 juli Donderdag 19 juli

  Politiek en integriteit gaat niet samen.... Of het nou PVV, VVD of PvdA is... PvdD spant overigens de kroon!

 • Piet

    Do 19 juli Donderdag 19 juli

  De pvv en vvd staan meer bekend om niet integer gedrag dan de pvda dus ik begrijp je reactie niet echt. Overigens heeft iskender duidelijk verteld wat er speelde tussen de wethouder en hemzelf. En naar mijn indruk was dat ook al lang bekend binnen de pvda fractie.

 • Dr.Jake

    Do 19 juli Donderdag 19 juli

  Je zult wel bedoelen “ compleet 2 verschillende dingen”.

 • Tsja

    Do 19 juli Donderdag 19 juli

  Ze kunnen deze partij beter opdoeken en opgaan in Groen Links of zo iets

 • Wiebe

    Do 19 juli Donderdag 19 juli

  nee, dan de VVD! Dat is nog eens een partij van integere mensen!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert