Vijf Flevolandse treinstations krijgen nieuw meubilair

FLEVOLAND • Di 7 augustus 2018 | 20:23 • Dinsdag 7 augustus 2018 | 20:23

De perrons van vijf Flevolandse treinstations gaan op de schop. Er komen onder meer nieuwe banken, nieuwe prullenbakken, en nieuwe borden met reisinformatie. ProRail is eind juni begonnen met het aanpakken van station Almere Poort. Ook bij Almere Muziekwijk en Parkwijk worden de perrons inmiddels opgeknapt. De komende tijd volgen de stations Almere Buiten en Lelystad Centrum nog. 

"Op stations moet het verblijf prettig zijn. Dit doen wij door het perron overzichtelijk, herkenbaar en veilig in te richten", laat ProRail weten. "Eerst verwijderen we de oude stalen banken en de objecten die in de weg staan. Zo krijgt iedereen meer ruimte en overzicht bij het in- en uitstappen. Daarna plaatsen we nieuwe houten banken, abri’s, reisinformatiepanelen en prullenbakken."

Tijdelijk minder zitplek


Tijdens de werkzaamheden is er drie tot vier weken lang geen of minder zitgelegenheid op de perrons. Een groot deel van het werk zal ‘s nachts of in het weekend worden gedaan, omdat er dan geen of minder treinen rijden.

De komende tien jaar vervangt ProRail op een kleine 200 stations in Nederland het perronmeubilair.

Foto's: ProRail. Het gaan om een impressie, dit is niet de werkelijke situatie op de Flevolandse stations.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel