Marker Wadden nu ook te zien op satellietbeelden Google Maps

FLEVOLAND • Do 16 augustus 2018 | 20:37 • Donderdag 16 augustus 2018 | 20:37

Wie benieuwd is hoe de eilandengroep Marker Wadden er van bovenaf uitziet kan dat vanaf nu zien op de satellietbeelden van Google Maps. De beelden zijn recent bijgewerkt waardoor het nieuwe natuurgebied in het Markermeer inmiddels duidelijk zichtbaar is. 

Natuurherstel


De Marker Wadden worden aangelegd om het het natuurlijke ecosysteem van het gebied te verbeteren. Het Markermeer, ontstaan in 1976 met de aanleg van de Houtribdijk tussen Lelystad en Enkhuizen, is niet verbonden met de zee of een grote river. Het water staat daardoor vrij stil en op veel plaatsen is er een dikke deken van slib op de bodem terechtgekomen. Daardoor is de vis- en vogelstand achteruitgegaan.

De nieuwe eilandengroep moet ruimte bieden aan de natuur om weer op gang te komen. Het grootste eiland wordt straks toegankelijk voor natuurliefhebbers en watersporters.

Op de satellietfoto’s van andere kaartendiensten, zoals Apple en Bing, zijn de eilanden nog niet te zien. Bij Google gaat het vooralsnog alleen om de luchtbeelden, op de gewone kaart van Google Maps zijn de eilanden nog niet ingetekend.

Opening


Op 8 september wordt het eerste eiland van de Marker Wadden officieel geopend. Met veerboten wordt er dan op en neer gevaren vanuit de Bataviahaven in Lelystad. Wie de overtocht wil maken moet van te voren een ticket aanschaffen

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel