Steekpartij in Food Passage; slachtofferhulp voor getuigen

ALMERE • Do 23 augustus 2018 | 18:45 • Donderdag 23 augustus 2018 | 18:45

Bij een steekpartij in de Food Passage in het centrum van Almere is donderdagavond iemand gewond geraakt. Dat gebeurde rond 18:30 uur. Volgens de politie zijn er twee verdachten aangehouden. 

De politie doet onderzoek naar wat er precies gebeurd is. In verband met de steekpartij werd de ingang naar de Food Passage en de Schippergarage afgesloten. Volgens getuigen vluchtte een dader de snackbar in. Daar zou met stoelen zijn gegooid.

In elkaar gezakt in kaaswinkel


Een medewerker van de kaaswinkel zag de steekpartij gebeuren. Het slachtoffer kwam met het mes in zijn hand de winkel binnen. "Ik sommeerde hem om het mes los te laten. Hij zakte in elkaar en brabbelde nog wat over zijn moeder. Toen hij zijn shirt omhoog trok zag ik dat zijn darmen eruit hingen."
De medewerker van de kaaswinkel probeerde het slachtoffer te kalmeren. "Hij zakte weg en begon met zijn ogen te trillen. Voor de rest heb ik niks kunnen doen voor hem."

Vanwege de steekpartij is ook een traumahelikopter opgeroepen. Die is geland op de Esplanade. Het slachtoffer is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. 

Slachtofferhulp


Volgens een woordvoerder van de gemeente Almere zijn verschillende mensen getuige geweest van de steekpartij en zij zijn niet allemaal gehoord door de politie. Mochten zij last krijgen van wat ze hebben gezien dan kunnen ze contact opnemen met Slachtofferhulp Nederland (0900-0101) 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel