Regels Almeerse markt aangepast, bewoners Oosterwold mogen er nu eten verkopen

ALMERE • Ma 29 april 2024 | 13:02 • Maandag 29 april 2024 | 13:02

Op de weekmarkten in Almere zijn binnenkort producten van Almeerse bodem te koop. Op de markten in de stad krijgen stadslandbouwers uit Oosterwold een vaste plek.

Het marktregelement is aangepast om dit mogelijk te maken. Dat zijn de spelregels voor ondernemers die op de markt willen verkopen.

De gemeente is enthousiast over de toevoeging aan het marktaanbod: "In en rondom Almere worden veel mooie producten verbouwd die nog niet altijd de weg naar de stad vinden. Daarnaast neemt de productie vanuit stadslandbouw in Oosterwold verder toe."

Oogstseizoen
De ondernemers die hun producten willen verkopen, hoeven niet het hele jaar aanwezig te zijn van de gemeente. Andere marktondernemers moeten tenminste 46 weken per jaar op de markt staan om aan de vergunningseisen te voldoen.

Stadslandbouwers hoeven slechts in het oogstseizoen van april tot september te staan. Dit komt doordat het voor stadslandbouwers moeilijk is om producten aan te bieden buiten het oogstseizoen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel