'Bedrijf uit Lelystad sjoemelt met kunstgras Cruyff Courts'

LELYSTAD • Di 11 september 2018 | 23:02 • Dinsdag 11 september 2018 | 23:02

Het Lelystadse bedrijf KSP Kunstgras B.V. zou sjoemelen met de aanleg en verwijdering van het kunstgras op Cruyff Courts. Dat stelt onderzoeksprogramma ZEMBLA van BNNVARA in een aflevering over afvalfraude met kunstgras.

Het Lelystadse bedrijf zou een deel van de velden niet hebben gerecycled, zoals beloofd, maar hebben doorverkocht aan particulieren, om zo van de afvalkosten af te komen. “Ten koste van het milieu wordt hier geld verdiend”, aldus voormalig milieuofficier en hoogleraar milieurecht Gustaaf Biezeveld.

ZEMBLA heeft met een verborgen camera een gesprek met een medewerker van KSP opgenomen over de verkoop van de kunstgrasmatten. De medewerker verklaart: "Anders moesten we die afvoeren (…) dat had ons dan bijna 100.000 euro gekost."

Lees verder onder de video

'Leugens en onwaarheden'
Het bedrijf zegt in een reactie tegen het onderzoeksprogramma dat kunstgras dat naar het buitenland gaat geen afval is, maar een product. Het bedrijf zou daarom niets verkeerds doen. Woordvoerder Joost Sweep laat aan Omroep Flevoland weten dat Zembla leugens en onwaarheden vertelt over KSP.

Volgens Zembla zouden ook bedrijven uit Barneveld en Dongen niet op de juiste wijze omgaan met het recyclen van kunstgrasvelden.

De aflevering 'Kunstgrasberg' van ZEMBLA wordt woensdagavond om 21:15 uitgezonden op NPO 2.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel