Cruyff Foundation geschrokken van uitzending Zembla

LELYSTAD • Do 13 september 2018 | 19:43 • Donderdag 13 september 2018 | 19:43

De Johan Cruyff Foundation is erg geschrokken door de uitzending van Zembla. Dat laat de organisatie weten aan de redactie van het tv-programma. In de uitzending van woensdagavond werd gesteld dat het Lelystadse bedrijf KSP kunstgras van de foundation soms doorverkoopt in plaats van het te recyclen.

Delen van een oud kunstgrasveld werden aangetroffen op een boerderij in Duitsland. Directeur Niels Meijer van de Cruyff Foundation is erg geschrokken dat het oude veld daar terecht kwam. "We gingen ervanuit dat het recycle-proces goed geregeld was. Vervolgens zie je een veld van ons achter een boerderij in Duitsland liggen." Op het grasveld op de boerderij was ook het logo van de foundation te zien.

Tekst gaat verder onder video:

De Cruyff Foundation laat weten zo snel mogelijk in gesprek te willen met KSP. Het Lelystadse bedrijf zei eerder tegen Omroep Flevoland dat het verhaal van Zembla niet klopt. Volgens een woordvoerder van KSP vertelt Zembla leugens en onwaarheden.

Het tv-programma baseerde zijn verhaal onder meer op een gesprek met een medewerker van KSP. Die vertelde tegen een undercoverjournalist dat de oude grasmatten werden doorverkocht. Zo zouden honderdduizend euro's bespaard worden op afvalkosten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel