Geld voor kunstgrasvelden bij korfbalvereniging Exakwa

LELYSTAD • Wo 17 november 2021 | 13:40 • Woensdag 17 november 2021 | 13:40

Korfbalvereniging Exakwa uit Lelystad krijgt geld voor de aanleg van vier nieuwe kunstgrasvelden. Er komt in totaal zo'n 200.000 euro vrij, besloot een meerderheid in de gemeenteraad dinsdagavond, na een voorstel van CDA en PVV.

Naast de 200.000 euro die de gemeente bijdraagt, investeert de korfbalclub zelf ook tienduizenden euro's. Volgens Sjoerd Spanjer, voorzitter van Exakwa, stonden gemeenteraadsfracties in Lelystad langer 'sympathiek' tegenover het aanleggen van kunstgras. Er was alleen niet voldoende geld om dat daadwerkelijk te doen.

Jarenlange wens
De komst van kunstgras is een lang gekoesterde wens van Exakwa. De club vindt dat nodig om op hoog niveau te blijven korfballen. Momenteel worden de wedstrijden gespeeld op natuurgras. "Korfballers die hier op bezoek komen gaan terug naar het jaar nul", zei Spanjer eerder over het spelen op 'gewoon' gras.

De velden worden niet ingezaaid met rubberen korrels, maar met zand. "Door het kunstgras krijgt het korfbalspel meer snelheid, en wordt het uitdagender", legt Spanjer uit.

Het is niet bekend wanneer het kunstgras wordt aangelegd. Wat Spanjer betreft wordt daar komende winter mee gestart. "Wij zijn er klaar voor."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel