Nog één auto in afgesloten Metropolegarage

ALMERE • Wo 12 september 2018 | 21:03 • Woensdag 12 september 2018 | 21:03

Er staat nog één auto in de afgesloten Metropolegarage in Almere Stad. Dat meldt een woordvoerder van de gemeente Almere.

De parkeergarage werd maandag gesloten omdat er scheuren in de draagconstructie waren geconstateerd. Ruim 40 andere autobezitters hebben hun voertuig de afgelopen dagen onder begeleiding uit de garage gehaald.

De scheuren zijn deze week geinspecteerd door experts. Het is nog niet duidelijk wanneer dat onderzoek is afgerond. De Metropolegarage blijft in elk geval gesloten tot de onderzoeksresultaten bekend zijn.

Landelijke politiek heeft vragen
Tweede Kamerleden Daniel Koerhuis (VVD) en Paul Smeulders (GroenLinks) hebben Kamervragen gesteld over de veiligheid van de Metropolegarage in Almere. Ze willen van minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken weten of er sprake is van instortingsgevaar.

Koerhuis wil weten hoe de problemen zijn ontstaan en of de probleempilaren alleen in de parkeergarage in Almere gebruikt worden. Zowel Koerhuis als Smeulders zijn benieuwd of er overeenkomsten zijn tussen de Metropolegarage en de garage in aanbouw die vorig jaar instortte in Eindhoven.

Wethouder Jan Hoek van Almere zei dinsdag dat die overeenkomst er niet is. In Almere is volgens hem een andere bouwconstructie gebruikt. De Metropolegarage is inmiddels gestut, maar blijft voorlopig gesloten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel