Golfslag waarschijnlijk nog lange tijd leeg en vervallen

EMMELOORD • Vr 14 september 2018 | 13:51 • Vrijdag 14 september 2018 | 13:51

De Golfslag in Emmeloord blijft waarschijnlijk nog lange tijd leegstaan. Dat werd vrijdag duidelijk tijdens een rechtszaak over het markante gebouw. Het voormalige verzorgingshuis is eigendom van de ondernemers Roel Hindriks en Wiepke Haagsma. Ze kochten het eind 2016 van Zorggroep Oude en Nieuwe Land voor ruim 1 miljoen euro.

‘Twee keer verkocht’
Momenteel kunnen ze echter niks het met pand doen omdat er beslag op is gelegd. Dit nadat twee partijen afzonderlijk van elkaar aangaven een overeenkomst te hebben gesloten om het gebouw te kopen. Hindriks en Haagsma ontkennen dat. Er zou weliswaar zijn gesproken over de mogelijkheid tot verkoop, maar dat was volgens Hindriks en Haagsma vooral om te peilen wat het gebouw waard zou zijn.

De partijen die zeggen dat er wel sprake is van een deal om De Golfslag over te nemen zijn Fries Trading uit Sneek en Zwanenburg Projecten uit Heerenveen. Beide geven aan dat er in gesprekken en e-mailverkeer een akkoord over de verkoop bereikt zou zijn.

De rechtbank in Lelystad sprak zich vrijdag nog niet uit over de vraag of er inderdaad een rechtsgeldige overeenkomst ligt.

Onderhandelen
In plaats daarvan gaf de rechter de drie partijen de kans om er onderling uit te komen. Zwanenburg Projecten wil namelijk wel afzien van aankoop als het een vergoeding krijgt voor gemaakte kosten. In dat geval zou Fries Trading het pand in zijn bezit krijgen. Hindriks en Haagsma stemden daar niet mee in.

De rechtbank geeft de partijen nog drie weken om dat alsnog te proberen, lukt dat niet dan gaat de juridische procedure in december verder. Die kan echter lange tijd in beslag nemen. Dat zou betekenen dat De Golfslag er nog geruime tijd leeg en vervallen bij blijft staan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel