Urk ongerust door 12 branden deze maand

URK • Wo 19 september 2018 | 14:38 • Woensdag 19 september 2018 | 14:38

Burgemeester Van Maaren van Urk noemt de reeks branden in het dorp onacceptabel. "Het lijkt erop dat dit opzet is en dat baart me zorgen. Ik snap dat de bevolking ook die zorgen heeft", zegt hij. Van Maaren heeft de politie gevraagd extra te surveilleren. Ook heeft hij donderdag overleg met politie en justitie om te kijken wat er moet worden gedaan om de daders te pakken.

12 branden in een maand
Urk wordt geteisterd door branden. In september zijn er al twaalf geteld door de brandweer. Zo moest er worden uitgerukt voor brand in een bouwcontainer, twee pleziervaartuigen, twee auto's, een brommer en een hooibrand. Afgelopen dinsdag was het raak pal naast de brandweerkazerne aan de Noord, waar een DIXI toilet in brand werd gestoken.

Bezorgde bewoners
Bewoners zijn bezorgd en hopen dat de branden snel stoppen. Verschillende mensen hebben vlak voordat de brandweer moest uitrukken jongens op een scooter gezien die met hoge snelheid door Urk reden. Ook heeft een bewoner gezien dat een jongen op een scooter de brandweerkazerne stond te filmen vlak voordat er een brandmelding binnenkwam.

Naast de twaalf branden in september was er ook al één op 31 augustus 's avonds laat bij ABC Arkenbouw op het industrieterrein van Urk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel