Geen oogstfeest vanwege zieke schapen en oud dak

ALMERE • Wo 19 september 2018 | 16:01 • Woensdag 19 september 2018 | 16:01

Het traditionele oogstfeest in Almere Haven gaat dit jaar niet door. Het tien jaar oude dak van de schaapskooi in het Vroege Vogelbos is namelijk dringend aan vervanging toe. Bovendien is een deel van de schaapskudde ziek. Het evenement zou op 30 september gehouden worden door IVN Almere, de Almeerse Wolunie en Stad & Natuur.

Een aantal van de 140 schapen heeft de zogenoemde zwoegerziekte. Voor mensen is deze ziekte niet gevaarlijk maar tussen schapen en geiten erg besmettelijk. Daarom is besloten om afscheid te nemen van de huidige kudde en een aantal geiten. De dieren zijn naar het slachthuis gebracht meldt een woordvoerder.

Omdat de weides en de kooi drie maanden vrij moeten blijven van schapen en geiten valt dat toevallig goed samen met de renovatie van het dak van de schaapskooi. In de lente van 2019 moeten er weer nieuwe lammetjes zijn, mogelijk van bijzondere rassen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel