'Geen huizen bouwen in Cascadepark en Pampushout'

ALMERE • Vr 21 september 2018 | 0:22 • Vrijdag 21 september 2018 | 0:22

Bewoners van Almere Poort willen niet dat er gebouwd wordt in het Cascadepark en in Pampushout. Een aantal van hen gaf donderdagavond aan wat hun bezwaren zijn tijdens een gemeenteraadsvergadering in Sterrenschool De Ruimte in Poort.

De gemeenteraad discussieerde over de verandering van het bestemmingsplan Almere Poort West en Pampushout. In dit plan staat dat er honderden huizen gaan komen in het bos en in het park. Het grootste bezwaar van de bewoners is dat het groen in de wijk wordt aangetast. Huiseigenaren met een woning die direct grenst aan het park of aan het bos, zeggen dat het uitzicht en het groene karakter de belangrijkste redenen waren om destijds het huis te kopen.

Ook bewoners die op andere plekken in het stadsdeel Poort wonen, vinden dat het park en bos behouden moeten blijven en er dus niet in gebouwd mag worden. De bomen hebben een grote ecologische waarde en dragen bij aan de luchtkwaliteit, zeggen ze. Ook vrezen de bewoners voor een toenemende verkeersstroom als er nieuwe huizen komen. De nu al volle wegen in Almere Poort kunnen dat extra verkeer niet aan waardoor de onveiligheid toeneemt, menen zij.

'Plannen zijn al jaren oud'
Verantwoordelijk wethouder Maaike Veeningen zegt dat de plannen voor de bebouwing van het Cascadepark en Pampushout al jaren oud zijn. Huiseigenaren hadden dit kunnen zien op kaarten die er waren toen zij hun huis kochten. Wel ligt volgens Veeningen de precieze invulling nog open. De wethouder zegt hierover met bewoners in gesprek te gaan. De gemeenteraad praat volgende week weer verder over het bestemmingsplan, dan weer in het stadhuis.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel