Ruim half miljoen voor aankoop voormalig politiegebouw

ALMERE • Za 22 september 2018 | 13:55 • Zaterdag 22 september 2018 | 13:55

Ruim een half miljoen euro. Dat is het bedrag dat de gemeente Almere wil neerleggen voor het voormalige politiebureau aan de Bivak in Almere Haven. Het college van burgemeester en wethouders gaf twee weken geleden aan het pand te willen kopen. De gemeenteraad moet daar de komende weken nog een beslissing over nemen.

Uit het voorstel dat op tafel ligt, blijkt dat er dan 510.000 euro uitgetrokken moet worden. Of het gebouw in de toekomst dan ook blijft bestaan, is nog de vraag.

Slopen of laten staan?
Het is volgens de gemeente technisch mogelijk om er bijvoorbeeld woonunits van te maken. Sloop en de grond gebruiken voor een nieuwe bestemming is ook een optie. Volgens de gemeente zijn enkele partijen, waaronder een zorgpartij en woningcorporatie, geïnteresseerd om op de locatie nieuwe woningen te bouwen.

Tegelijkertijd zegt het college van B en W zich te realiseren dat het pand een historische waarde heeft. Het gebouw is ontworpen door de beroemde architect Rem Koolhaas. De Commissie Welstand en Erfgoed omschreef het pand twee maanden geleden als 'een vroege Rembrandt'.

Mocht de gemeenteraad besluiten het pand niet te kopen dan zal het gebouw alsnog via een openbare veiling worden verkocht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel