Cultureel seizoen geopend met KAFtival en Grease

ALMERE • Za 29 september 2018 | 16:06 • Zaterdag 29 september 2018 | 16:06

Almere staat dit weekend in het teken van festivals. In KAF werd vrijdagavond het culturele seizoen geopend met KAFtival en op de Esplanade konden mensen aanmeren voor een drijf-in bioscoop voor boten. Het was de start van het Muziek- en theaterfestival, dat dit weekend plaatsvindt.

KAF en Almere Centrum hebben voor dit weekend de handen ineen geslagen om samen een groot programma te hebben. "Je ziet dat de cultuur in Almere blijft groeien", vertelt Valery Mak de artistiek leider van KAF enthousiast. "Alles bij elkaar hebben we een leuk uit-programma weten te maken", aldus Marco Lipsius van de ondernemersvereniging OVSA.

KAFtival
Tijdens de opening van het culturele seizoen werden er in het KAF verschillende optredens gegeven van onder andere Famke Louise en Jett Rebel. Dit jaar is het festival voor het eerst tot vier uur in de nacht door gegaan. "Het is ook nog eens het meest diverse programma tot nu", legt Mak uit.

Theater en Muziek Festival
Op de Esplanade werd vrijdagavond het Theater en Muziek Festival geopend met een drijf-in bioscoop. Mensen konden met hun boot aanmeren of plaatsnemen in één van de strandstoelen om te kijken naar Grease.

Tijdens het festival zijn dit weekend verschillende activiteiten in de binnenstad. "Zaterdag hebben we onder meer een theater door de hele binnenstad en in de avond hebben we hier een voorstelling van theater Gajes", aldus Lipsius. Verder vindt zaterdag ook het muziekfestival Popronde plaats.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel