Blunder bij onthulling snelwegborden Nationaal Park Nieuw Land

FLEVOLAND • Di 2 oktober 2018 | 22:17 • Dinsdag 2 oktober 2018 | 22:17

Nieuwe borden langs de A6 tussen Lelystad en Almere die automobilisten moeten wijzen op de komst van Nationaal Park Nieuw Land in Flevoland bevatten een kapitale fout. In plaats van Nationaal Park staat er UNESCO Werelderfgoed.

Het is nog niet bekend hoe de fout heeft kunnen ontstaan. Gedeputeerde Michiel Rijsberman en vertegenwoordigers van Rijkswaterstaat die bij de onthulling aanwezig waren opperden er een sticker overheen te plakken of de onderste plank te vervangen met de juiste tekst. Op dit moment is de tekst UNESCO Werelderfgoed met zwarte tape afgeplakt. De borden zijn bruin van kleur en hebben een afbeelding van een zeearend, die onder meer voorkomt in de Oostvaardersplassen. De nieuwe borden staan tussen Hajé en de afslag Almere Buiten-Oost.

De Oostvaardersplassen, Lepelaarplassen, Markerwadden en een gedeelte van het Markermeer maken sinds maandag deel uit van een nieuw park. Naast natuur moet er in Nieuw Land ook ruimte zijn voor economische ontwikkeling, vooral het toerisme moet door de toewijzing van Nationaal Park een grote impuls krijgen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel