"Dwangsom Europarcs heeft nut bewezen"

BIDDINGHUIZEN • Vr 5 oktober 2018 | 11:13 • Vrijdag 5 oktober 2018 | 11:13

Het opleggen van een dwangsom aan vakantiepark Europarcs heeft volgens wethouder Ton van Amerongen zijn nut bewezen. De illegale werkzaamheden aan de Spijkweg bij Biddinghuizen zijn stilgelegd, zei de VVD-wethouder donderdagavond in antwoord op vragen van GroenLinks.

Europarcs werd in januari eigenaar van het voormalige Rivièra Beach. Sindsdien ligt het bedrijf in de clinch met de gemeente Dronten. Volgens de gemeente handelt Europarcs op meerdere gebieden in strijd met wet- en regelgeving. Daarom werd er in april aangifte gedaan. Europarcs was op haar beurt boos dat de gemeente een drone inzette om de overtredingen in kaart te brengen.

Afspraken gemaakt
Inmiddels is de zaak volgens Van Amerongen in rustiger vaarwater beland. Er zijn afspraken gemaakt over alle vergunningen die de komende periode moeten worden aangevraagd. „De werkzaamheden waarvoor geen vergunning was, zijn stilgelegd. De parkeerplaats is daar een goed voorbeeld van”, aldus de wethouder,

„Voor de steigers, lichtmasten en twaalf bosvilla’s is Europarcs in overleg met de gemeente bezig om een vergunningsaanvraag in te dienen.”

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel