Opknapbeurt stadshart moet zorgen voor meer bezoekers

ALMERE • Zo 7 oktober 2018 | 15:01 • Zondag 7 oktober 2018 | 15:01

Er komen te weinig bezoekers naar het stadshart van Almere Centrum. Dit geldt voor zowel de commerciële als de culturele sector. Ook staan de huren van het commercieel vastgoed onder druk en leegstand van winkelpanden ligt op de loer. In de afgelopen tien jaar is er al van alles gedaan om het stadscentrum aantrekkelijker te maken voor bezoekers uit de regio, maar het kan beter. Dit staat te lezen in het Jaarprogramma 2019 van het Fonds Verstedelijking Almere.

De gemeente wil daarom ook in de volgende jaren doorgaan met de herinrichting van het centrum. De komende tijd worden de volgende plekken aangepakt:

Stationsplein
Het Stationsplein wordt samen met het station aangepakt. Het station moet veiliger, groener, gezelliger en schoner worden. Het Stationsplein wordt hier ook in meegenomen. Hoe het er precies uit komt te zien, wordt in 2019 bekend. Voor 2022 moet dit gebied helemaal af zijn.

Stadhuisplein
Het plein wordt opnieuw ingericht. Op de Stadhuispromenade, waar de markt nu twee keer per week staat, komt een stadspark. Inwoners konden ideeën insturen van hoe zij de plek graag willen zien. 'Een groen park', 'Ontspanning', 'Voor alle doelgroepen' en 'Overdekt' zijn terugkerende ideeën. De komende jaren wordt dit park gerealiseerd en krijgt het Stadhuisplein een nieuwe inrichting.

Esplanade
Begin dit jaar is er een ontwerp gemaakt voor de herindeling van de Esplanade, het plein voor het KAF. Het wordt een groen plein, met verschillende kleine terrassen, bomen en verlichting. Volgend jaar beginnen de werkzaamheden.

Groene Loper
Tegelijkertijd met de herinrichting van de hoofdroute die van het Stationsplein naar de Esplanade loopt, wordt de zogenoemde Groene Loper ontwikkeld. Dit is een sport-, spel- en wandelroute waar bezoekers van de stad de drukte kunnen ontlopen.

Om ervoor te zorgen dat het centrum van Almere Stad geen bouwput wordt en er zo min mogelijk overlast is voor bezoekers, probeert de gemeente de werkzaamheden op elkaar af te stemmen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel