Zweedse douane: Urker smokkelde 49 kilo hasj in busje

URK • Do 11 oktober 2018 | 10:32 • Donderdag 11 oktober 2018 | 10:32

In het busje van twee Urker broers die in maart aan de Zweedse grens werden opgepakt, was 49 kilo hasj verstopt. Dat meldt de Zweedse douane. De hasj was verborgen in een ruimte tussen de stoelen en werd gevonden door een drugshond. De drugs zouden als eindbestemming Noorwegen hebben gehad.

Douaniers controleerden het busje, omdat zij het verhaal van de mannen over een geplande skivakantie niet vertrouwden. Nadat er een stoel was verwijderd en de douaniers een stalen plaat hadden weggehaald, kwamen de drugs tevoorschijn.

Vingerafdrukken
Volgens de douane ontkenden de broers van 23 en 21 jaar oud aanvankelijk dat zij iets van de verborgen hasj wisten. Maar na verhoor en een onderzoek van enkele maanden, zou de 23-jarige broer uiteindelijk de smokkel hebben bekend. Ook zouden zijn vingerafdrukken zijn gevonden op de verpakking van de drugs en op de stalen plaat waarmee ze waren afgedekt. Na de bekentenis van de 23-jarige Urker, werd zijn 21-jarige broer onlangs vrijgelaten. Hij wordt niet meer verdacht van betrokkenheid.

De 23-jarige komt binnenkort in Malmö voor de rechter. Hij moet zich dan verantwoorden voor grootschalige drugssmokkel, een term die in Zweden wordt gebruikt wanneer meer dan 5 kilo drugs wordt aangetroffen. Volgens de douane had de hasj een straatwaarde van tussen de 350.000 en 750.000 euro.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel