Rechtszaak om Stint-verbod dient volgende week donderdag

ALMERE • Vr 12 oktober 2018 | 14:16 • Vrijdag 12 oktober 2018 | 14:16

De rechtszaak van gastouderopvang Het Kinderstraatje in Almere over het verbod op de Stint dient volgende week donderdagmiddag bij de rechtbank in Utrecht. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland bekendgemaakt. Het Kinderstraatje heeft minister Cora van Nieuwenhuizen voor de rechter gesleept.

De minister besloot begin deze maand dat de elektrische bakfietsen de weg niet meer op mogen. Ze deed dat nadat in Oss een Stint op een trein botste. Daarbij kwamen vier kinderen om het leven.

Volgens advocaat Werner van Bentem van het Kinderstraatje zou het verbod op de elektrische bakfietsen te kort door de bocht zijn. Hij laat weten dat er te weinig rekening is gehouden met de Stint-gebruiker. De gastouder heeft geen rijbewijs en moet nu op een andere manier zorgen voor vervoer van de kinderen. Volgens Van Bentem zorgt dit voor extra kosten. Hij eist een schadevergoeding voor de extra kosten die zijn gemaakt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel