Vloot van Almere-supporters naar Volendam

ALMERE • Vr 12 oktober 2018 | 17:18 • Vrijdag 12 oktober 2018 | 17:18

Almere City FC staat bovenaan in de Keuken Kampioen Divisie en dat mag iedereen weten! Ook bij de tegenstander van vanavond: FC Volendam. Om het nog even duidelijk te maken vertrekken ongeveer tweehonderd supporters van Almere vanavond niet met bussen naar Volendam, maar met boten.

De supporters verzamelden zich bij de rand van het Markermeer om de oversteek te maken naar Volendam. Het is volgens supporter Steven van Koldenhoven een unieke manier om naar de wedstrijd te gaan. "Het is voor de eerste keer dat we met de boot naar Volendam gaan, dus dat is wel heel speciaal", vertelt hij trots.

De tegenstander staat op een matige zestiende plek van de ranglijst, maar volgens de supporter is de wedstrijd geen gemakkelijke. "We hebben in het verleden niet al te veel goede resultaten behaald tegen FC Volendam. Dat moet vanavond echt gaan veranderen."

Ondanks dat de spanning er al goed in zit bij de supporters van Almere, is de sfeer aan de kade goed. "We gaan sowieso een lekker biertje drinken onderweg. Het is ook nog eens heerlijk weer, dus daar zal het niet aan liggen", vertelt Van Koldenhoven blij. "Als we vanavond drie punten pakken zal de terugweg ook wel goed komen."

Vanavond om 20.00 uur begint de wedstrijd en is live te volgen via onze liveblog. Zaterdag zendt Omroep Flevoland een samenvatting van de wedstrijd uit.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel