Problemen rond Flevolandse HEMA's opgelost

FLEVOLAND • Do 18 oktober 2018 | 12:58 • Donderdag 18 oktober 2018 | 12:58

De overname van de HEMA door zakenman Marcel Boekhoorn betekent een einde aan de problemen rond drie franchise-vestigingen in Flevoland. Het voortbestaan van de winkels in Emmeloord, Urk en Dronten stond de afgelopen maanden op losse schroeven door een conflict van de in totaal ruim 250 zelfstandige winkels met het moederbedrijf.

De ondernemers, die verenigd zijn in de Vereniging Aangesloten Bedrijven (VAB Hema), hebben hun geschillen met HEMA bijgelegd, laten ze weten. Ze zijn enthousiast over de overname door Boekhoorn en scharen zich weer volledig achter de koers van het bedrijf.

Rechtszaken en opzeggingen van tafel
"De geschilpunten uit het verleden zijn zeer constructief besproken en opgelost", zegt VAB-voorzitter Paul Loeff. "De rechtszaken en opzeggingen zijn van tafel." Over de e-commercekosten, rond de verkoop via internet, zijn nieuwe afspraken gemaakt. De vorige eigenaar van de HEMA had ruzie met de franchisezaken omdat die meer wilden verdienen aan de online verkoop.

Boekhoorn is volgens de VAB-voorman 'een typisch Nederlandse ondernemer'. "Dat spreekt ons enorm aan en het past ook perfect bij dit Nederlandse bedrijf. Marcel erkent de cruciale rol van de franchisenemers als één van de pijlers onder het HEMA-merk."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel