Nieuwe zwembad vernoemd naar vertrekkend burgemeester Aat de Jonge

DRONTEN • Do 18 oktober 2018 | 21:40 • Donderdag 18 oktober 2018 | 21:40

Het nieuwe zwembad in Dronten wordt vernoemd naar vertrekkend burgemeester Aat de Jonge. Tijdens zijn laatste raadsvergadering donderdagavond kreeg hij dit als cadeau aangeboden.

Het zwembad dat nu achter het bestaande bad Overboord wordt gebouwd, moet over twee jaar klaar zijn en zal dan het Aat de Jonge-bad heten. De burgemeester voelde zich trots maar ook een beetje ongemakkelijk met het cadeau: "Ik ben zelf een slecht zwemmer. Ik heb met veel moeite mijn A-diploma gehaald", vertelde hij aan Omroep Flevoland. "Het is een mooi en eervol gebaar. Het geeft iets van verbondenheid aan en dat is heel bijzonder." De gemeente Dronten heeft voor het nieuwe zwembad 7,6 miljoen euro over. Het bad wordt volledig gasvrij.

Naast de vernoeming van het zwembad kreeg De Jonge nog twee elektrische fietsen, één voor hem en één voor zijn vrouw. Aat de Jonge kondigde tijdens de vergadering aan te verhuizen naar een huis buiten de gemeente Dronten. Als belangrijkste reden gaf hij aan niet herkend te willen worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel