Kamervragen over stelende bewoners azc

DRONTEN • Vr 19 oktober 2018 | 20:33 • Vrijdag 19 oktober 2018 | 20:33

De landelijke fracties van de PVV en de VVD hebben Kamervragen gesteld over de groep stelende bewoners van het azc Dronten.

Burgemeester Koelewijn van Kampen kondigde eerder deze week maatregelen aan tegen de groep, die verantwoordelijk is voor diefstal in winkels en van fietsen in zijn stad. De burgemeester wil de stelende bewoners van het azc een gebiedsverbod opleggen. De politie is overbelast door de groep.

Koelewijn wil met deze maatregelen de politie ontlasten, maar ook een signaal afgeven aan de landelijke politiek. Hij wil meer mogelijkheden om de rotte appels aan te pakken. Het gaat volgens hem om een kleine groep mensen die kansloos is voor een verblijfsvergunning, maar wel op het azc woont. De PVV en de VVD willen weten of de groep harder kan worden aangepakt en of stelende asielzoekers zonder kans op een verblijfsvergunning sneller kunnen worden uitgezet.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel