Vervuilde Schokkerringweg blijft opnieuw langer dicht

NOORDOOSTPOLDER • Ma 29 oktober 2018 | 20:19 • Maandag 29 oktober 2018 | 20:19

De provincie heeft opnieuw meer tijd nodig dan verwacht om de vervuiling langs de Schokkerringweg bij Nagele op te lossen. Begin deze maand kantelde daar een tankauto met benzine en diesel. Ondanks snel genomen maatregelen kon niet worden voorkomen dat veel brandstof op de weg en in de bermen terecht kwam.

Aanvankelijk dacht de provincie dat de Schokkerringweg snel weer open kon, maar dat is inmiddels een paar maal uitgesteld. Volgens provinciewoordvoerder Robert van Vliet is kort voor het weekend opnieuw meer vervuilde grond ontdekt. Dit betekent dat ook de bodem onder een fietspad langs de weg moet worden gesaneerd. Dat geldt volgens de provincie ook voor een deel van de fundering van de Schokkerringweg, waarvan gehoopt werd dat die kon blijven liggen.

"We vinden het belangrijk om alles goed schoon te maken", stelt Van Vliet. "Dit soort vervuiling wordt ook wel ingedamd en afgedekt, maar het is belangrijk om te benadrukken dat we daar dus niet voor hebben gekozen. Dit betekent dat we doorgaan tot er geen vervuilde grond meer gevonden wordt. Er was echt al heel veel grond afgevoerd. En dat wordt nu dus nog meer."

Over de kosten van de schoonmaakoperatie kan de woordvoerder geen uitspraak doen. "Dat wordt allemaal zorgvuldig bijgehouden, maar daar kunnen we pas later iets over zeggen."

Later open wegens tegenslagen
Vanwege de nieuwe tegenslagen gaat de Schokkerringweg niet zoals eerder gemeld op 4 november weer open, maar moet het verkeer tussen de A6 en Nagele nog zo'n twee weken langer omrijden. "We krijgen daar wel steeds meer klachten over binnen. We merken dat mensen het beu zijn", constateert Van Vliet. "Maar mensen moeten echt begrijpen dat zo'n schoonmaak tijd kost. Het moet ook voorzichtig gebeuren. Er lopen ook leidingen langs die weg en we moeten voorkomen dat we die raken."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel