Zes jaar celstraf geëist voor dubbele moordpoging

LELYSTAD • Wo 31 oktober 2018 | 20:07 • Woensdag 31 oktober 2018 | 20:07

Een 22-jarige man uit Lelystad hoorde woensdag 6 jaar celstraf tegen zich eisen. Hij wordt ervan verdacht dat hij vorig jaar oktober twee mannen heeft neergeschoten aan ’t Kofschip in Lelystad.

De slachtoffers kwamen 's nachts het MC Zuiderzee Ziekenhuis binnenlopen met schotwonden. Ze zeiden eerder die nacht te te zijn beschoten bij Scholengemeenschap Lelystad. Op de plek van het schietincident werd de auto van de verdachte gevonden. Eén van de slachtoffers wees de Lelystedeling aan als de persoon die geschoten zou hebben.

Tijdens de rechtszaak zei de verdachte dat hij nooit een vuurwapen heeft gehad. Hij zweeg vervolgens en gaf geen antwoord meer op vragen. Volgens zijn advocaat is er geen overtuigend bewijs dat zijn cliënt heeft geschoten.

'Er is genoeg bewijs'
Volgens de officier van justitie is er genoeg bewijs. Ze vindt dat de verdachte de ernst van de schietpartij niet inziet. De officier noemt hem een 'gevaar voor de maatschappij'. Ook rekent ze het hem aan dat hij geen berouw toont voor zijn daad. De man wordt, naast de schietpartij, verdacht van het dealen van coke en het afpersen van een klant. Dat slachtoffer werd met een honkbalknuppel geslagen en met een mes gestoken.

De officier van justitie eiste zes jaar celstraf met aftrek van het voorarrest van twaalf maanden. Verder hangt de verdachte nog twee maanden celstraf boven het hoofd voor eerdere veroordelingen. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel