Ineke Bakker geïnstalleerd als waarnemend burgemeester

DRONTEN • Do 1 november 2018 | 20:02 • Donderdag 1 november 2018 | 20:02

Ineke Bakker uit Blokzijl is donderdagavond geïnstalleerd als waarnemend burgemeester in de gemeente Dronten. Met afleggen van de belofte en het zetten van een handtekening werd Bakker beëdigd door commissaris van de Koning Leen Verbeek.

Bakker (64) volgt Aat de Jonge op, die per 1 november met pensioen is gegaan. Naar verwachting blijft zij een maand of acht waarnemend burgemeester, totdat er een definitieve opvolger is gevonden.

Burgerparticipatie heeft aandacht Bakker
De VVD-politica is van 2016 tot begin dit jaar waarnemer geweest in de Overijsselse gemeente Dinkelland. De afgelopen weken is zij al begonnen met inlezen en inwerken. Ze wil zich de komende maanden vooral inzetten voor de burgerparticipatie om de invloed van de inwoners van Dronten te vergroten. Dit is één van de kernpunten in het programma van het huidige college van burgemeester en wethouders.

Raad stelt profielschets vast
De gemeenteraad heeft donderdagavond unaniem de profielschets voor de nieuwe burgemeester vastgesteld. Deze man of vrouw moet hart voor de gemeente hebben, maar ook de weg weten in Den Haag en Brussel.

Commissaris van de Koning Verbeek wees de raad er op dat de gemeente ook een burgemeester nodig heeft, die is opgewassen tegen de druk vanuit de criminaliteit en onderwereld. Zelfs een gemeente als Dronten moet zich tegenwoordig geen illusies maken dat deze problematiek niet kan spelen in Flevoland.

Alle sollicitaties voor het burgemeesterschap komen terecht bij Verbeek. Die zal een eerste selectie maken en die voorleggen aan de vertrouwenscommissie onder leiding van GroenLinks-fractievoorzitter Paul Vermast. De gemeenteraad zou dan voor de zomer een keuze kunnen maken uit de beste kandidaten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel