Almeerders in de kou door haperende stadsverwarming

ALMERE • Za 3 november 2018 | 9:42 • Zaterdag 3 november 2018 | 9:42

De stroomstoring en de problemen met het water in Almere zijn voorbij. Zowel netbeheerder TenneT als Vitens laten weten dat de problemen zijn opgelost. Volgens energieleverancier NUON zijn in de loop van zaterdagavond ook de problemen met de stadsverwarming opgelost. Door een storing in een onderstation waren verschillende huishoudens verstoken van warmte.


Rond 09:30 uur viel de stroom uit in bijna heel Almere. Hierdoor ontstonden onder meer problemen met het treinverkeer. Ook de bussen in Almere hadden last van de stroomstoring doordat de verkeerslichten niet werkten.

Binnen een uur nadat de stroomstoring begon, was de brandweer al tien keer uitgerukt voor verschillende liftopsluitingen in Almere. Het was opeens zo druk dat de brandweer van Lelystad moest bijspringen toen er een brandje bij station Almere Buiten uitbrak.

Water
Tegelijkertijd met de stroomstoring kwam ongeveer de helft van Almere zonder water te zitten. In de rest van de stad hadden Almeerders te kampen met lage waterdruk. De stroom was ook uitgevallen bij één van de pompstations in de stad. Een monteur heeft het probleem verholpen. In de loop van zaterdagmiddag hadden alle Almeerders weer water en voldoende waterdruk, zo laat Vitens weten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel