Wegen op de schop voor snelbus naar vliegveld

LELYSTAD • Zo 4 november 2018 | 13:26 • Zondag 4 november 2018 | 13:26

Wegen in Lelystad worden flink aangepast om een snelbus te laten rijden van en naar Lelystad Airport. Dat blijkt uit een tekening die de gemeente zaterdag heeft getoond bij de open dag van de luchthaven. Vanaf het station tot aan de rotonde bij de Larserdreef gaan de wegen op de schop.

De rotonde bij het station en provinciehuis wordt een kruising met verkeerslichten. Dat moet de doorstroom verbeteren. Onder het station komt een aparte afslag rechtsaf naar de Stationsweg voor de rechtbank, plus een aparte baan voor rechtdoor naar de Visarenddreef. Vanuit de richting kust krijgt de Visarenddreef ook twee rijbanen; eentje voor linksaf naar het station en de andere voor rechtdoor naar het centrum. De oversteek voor fietsers en voetgangers krijgt verkeerslichten.


Wijzigingen Middenweg
De Middenweg wordt een busbaan. Doorgaand autoverkeer wordt geleid over een nieuwe weg, die vlak langs het spoortalud loopt. De coffeeshop en het gebouw van Magic Apple komen tussen de busbaan en autoweg te staan. Bij het fietstunneltje onder het spoor komen verkeerslichten. De rotonde op de kruising Middenweg/Ziekenhuisweg maakt plaats voor verkeerslichten.


De Middendreef wordt in twee rijbanen verdeeld. De huidige baan de stad uit wordt busbaan. De huidige rijbaan de stad in wordt voor ander verkeer, maar voor beide rijrichtingen. De toegangsweg tot de Tjalk en het winkelcentrum krijgt verkeerslichten. Onder het spoorviaduct komen extra rijstroken voor links- en rechtsaf.


Tunnel gepland bij De Rietlanden
Ter hoogte van De Rietlanden en de toekomstige Campus wordt de huidige oversteek met verkeerslichten vervangen door een ongelijkvloerse kruising, vrijwel zeker een tunnel. Die staat nog niet ingetekend maar er is wel geld voor gereserveerd.

Het ontwerp van de nieuwe verkeerssituatie wordt eind november besproken door de gemeenteraad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel