Grote weerstand tegen komst Lidl

DRONTEN • Ma 12 november 2018 | 14:22 • Maandag 12 november 2018 | 14:22

Ondernemers in het centrum van Swifterbant zijn niet blij met de mogelijke komst van de Lidl naar Dronten-West. In een brief aan de gemeenteraad schrijft de winkeliersvereniging bang te zijn voor leegstand en verslechtering van de leefbaarheid van het centrum.

De supermarkt Lidl zou zo'n zes kilometer buiten het centrum van Swifterbant moeten komen. De winkeliersvereniging denkt dat als de Lidl doorgaat, "de gevolgen voor de leefbaarheid en de weerbaarheid van het centrum enorm zijn". Het centrum van het dorp heeft nu twee supermarkten, maar de winkeliersvereniging voorspelt dat er minstens één zal moeten sluiten na de komst van de Duitse supermarktketen.

Eerder zette ook Stichting DOES al vraagtekens bij de mogelijke komst van de Lidl. Net als de winkeliersvereniging vreest de stichting dat een Lidl, buiten Swifterbant, klanten uit het centrum weg zal trekken. Beide organisaties vragen de gemeente eerst goed de gevolgen van een eventuele komst te onderzoeken.

Totale effect niet al te groot
Komende donderdag buigen de raadsleden zich over de brieven. Ze kijken dan ook naar een onderzoeksrapport waarin staat dat Swifterbant nu ook geen discountsupermarkt heeft. Mensen die bij dat soort winkels graag boodschappen doen, moeten nu ook buiten Swifterbant zijn. Daarom zou het totale effect niet al te groot moeten zijn, aldus het rapport.

In februari neemt de gemeenteraad een besluit over de Lidl.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel