Bouw Lidl in Dronten-West start deze week

DRONTEN • Zo 6 juni 2021 | 11:20 • Zondag 6 juni 2021 | 11:20

Bouwbedrijf Bramer start deze week met de bouw van een Lidl supermarkt in Dronten-West. De eerste heipalen worden vermoedelijk maandag of dinsdag in de grond geboord.

Aan de komst van de Lidl in Dronten-West is een lang traject vooraf gegaan. Al in 2016 kreeg de supermarktketen toestemming om tegenover de Albert Heijn aan de Koopmansbeurs in Dronten-West een winkel te bouwen. Maar deze plannen stuitten op protesten van andere ondernemers. Winkeliers in Swifterbant waren bang om klanten te verliezen. Ook ondernemers in het centrum van Dronten verwachtten een terugloop.

Bewoners van de wijk De Gilden startten in 2017 een petitie om duidelijk te maken dat er ook voorstanders van de komst van een Lidl waren. Het onderwerp keerde de afgelopen jaren herhaaldelijk terug op de agenda van de gemeenteraad. Vanwege de bezwaren tegen de komst van de winkel werd door enkele partijen zelfs geopperd om de winkel naar Swifterbant te verplaatsen, maar daar zag de supermarktketen zelf niets in.

De komst van de Lidl maakte ook deel uit van de Retailvisie voor heel Dronten, maar vertraagde door alle bezwaren de vaststelling daarvan. In november 2019 stemde ook de gemeenteraad van Dronten definitief in met de komst van de winkel. De Albert Heijn en de Aldi stapten daarop nog naar de Raad van State. De Albert Heijn in West vreesde verkeers- en parkeerproblemen, als ook de Lidl straks bevoorraad moest worden. De gemeente voorspelde dat daar geen sprake van zou zijn. De Raad van State stelde Dronten in het gelijk.

De aannemer verwacht dat de winkel en 18 daarbij geplande appartementen over een jaar klaar zullen zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel