Bouw Lidl Dronten-West laat nog maanden op zich wachten

DRONTEN • Do 27 augustus 2020 | 13:17 • Donderdag 27 augustus 2020 | 13:17

Na jarenlang gesteggel maakte de gemeenteraad van Dronten in november de weg vrij voor de komst van een Lidl-supermarkt in Dronten-West. Negen maanden later wordt er nog steeds niet gebouwd. Het blijkt een zware bevalling en dat komt doordat andere supermarkten bezwaar aantekenden bij de Raad van State.

Projectontwikkelaar Bramer wil aan de Beursstraat een Lidl-supermarkt en 18 appartementen bouwen. Directeur Peter Leferink van Bramer vertelt dat ze wachten op een uitspraak van de Raad van State. Pas als die uitspraak er ligt, is het nieuwe bestemmingsplan onherroepelijk. "Aan het perspectief dat de Lidl er gaat komen verandert niets", voegt Leferink eraan toe.

De Raad van State moet binnen een jaar na een bezwaarschrift uitspraak doen. "Meestal doen ze dat binnen een half jaar, maar in coronatijd is dat lastig", weet Leferink, "Wij hebben via de gemeente ons verweerschrift ingediend.

De zittingsdatum is gepland op 2 november. De partijen zijn daar donderdag van op de hoogte gesteld. Als het goed is volgt dan binnen maximaal 6 weken uitspraak. Projectontwikkelaar Bramer weet dus hoogstwaarschijnlijk in december of de bouw van start kan.

Bezwaarmakers
Eén van de bezwaarmakers is de Aldi. Een woordvoerster meldt: "Aldi heeft - net als andere partijen - bezwaar ingediend. Over de inhoud kunnen we geen verdere mededelingen doen."

Naar verluidt is ook Albert Heijn naar de Raad van State gestapt. De naastgelegen AH-supermarkt in Dronten-West weet van niets. Een manager vertelt dat dit soort beslissingen niet op lokaal niveau wordt genomen. Het hoofdkantoor van Albert Heijn heeft nog niet gereageerd.

Petitie
Zoals gezegd: de komst van de Lidl naar Dronten-West kent een lange geschiedenis. Een petitie vóór de supermarkt werd drie jaar geleden door 800 bewoners ondertekend. Tal van ondernemers trokken toen ten strijde. Waaronder de winkeliersverenigingen Suydersee en Swifterbant en ondernemersvereniging De Driehoek. Het leidde vorig jaar tot 13 bezwaarschriften.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel