Groen licht voor komst Lidl in West

DRONTEN • Vr 29 november 2019 | 11:24 • Vrijdag 29 november 2019 | 11:24

Dronten-West kan zich voorbereiden op de komst van een Lidl supermarkt aan de Beursstraat. Donderdagavond heeft de gemeenteraad ingestemd met het nieuwe bestemmingsplan dat de komst van de Lidl mogelijk moet maken.

Wel uitten vrijwel alle raadsfracties opnieuw hun zorgen over de toekomst voor het winkelcentrum Swifterbant. Eerder gaven winkeliers aan bang te zijn dat het centrum leeg zou lopen door de vestiging van de Duitse supermarktketen.

Mede daardoor heeft het lang geduurd voordat de raad het plan goedkeurde. Om de zorgen over de leegloop van het centrum te ondervangen werd unaniem een motie van de PvdA aangenomen om een dorpsvisie voor Swifterbant te ontwikkelen. Daarvoor moet de toekomst van het dorp op het gebied van leefbaarheid en veiligheid worden onderzocht.

Uiteindelijk stemden slechts twee raadsleden tegen het bestemmingsplan voor de Lidl. "Ik besef dat ik me in Dronten-West niet populair maak", zei tegenstemmer Trudy Stoker (VVD). "Maar ik vrees oprecht dat de komst van de Lidl ten koste van het winkelcentrum Swifterbant en op den duur misschien ook Biddinghuizen zal gaan."

Het merendeel van de gemeenteraad ging akkoord omdat zij geen argumenten meer zagen om tegen het bestemmingsplan te stemmen. Naast de komst van de Lidl werd daarmee ook de bouw van 18 appartementen aan de Beursstraat mogelijk gemaakt.

Het goedgekeurde bestemmingsplan wordt nu ter inzage gelegd. Als niemand er bezwaar tegen heeft, kan in februari 2020 de bouw starten. Op zijn vroegst gaat de Lidl dan halverwege 2021 open.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel