Politiek blijft worstelen met komst van Lidl-supermarkt

DRONTEN • Do 14 november 2019 | 22:20 • Donderdag 14 november 2019 | 22:20

De politiek in Dronten blijft worstelen met de komst van een Lidl-supermarkt naar Dronten-West. Dat bleek donderdagavond tijdens een commissievergadering.

GroenLinks heeft van het proces een 'vieze smaak in de mond gekregen' en Leefbaar Dronten spreekt over 'een voldongen feit'. Sommige raadsleden vinden dat ze niet fatsoenlijk hebben kunnen debatteren over de komst van de supermarkt en vrezen vooral negatieve gevolgen voor het dorp Swifterbant. Daar zou de plaatselijke supermarkt niet kunnen concurreren met een Lidl op een aantal kilometer afstand. De VVD benadrukte dat de helft van de inwoners van Swifterbant daar nu ook al zijn boodschappen niet doet.

Volgens wethouder Roelof Siepel zijn er vergaande afspraken met de Lidl gemaakt. Desondanks kon hij niet alle angsten wegnemen bij de gemeenteraadsleden en daarom praat de politiek er op 28 november opnieuw over.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel