Raad van State wijst alle bezwaren tegen komst Lidl af

DRONTEN • Wo 30 december 2020 | 12:02 • Woensdag 30 december 2020 | 12:02

De bezwaren van Albert Heijn en Aldi tegen de komst van een Lidl-supermarkt aan de Beursstraat in Dronten zijn van tafel geveegd door de Raad van State. Daarmee lijkt niets meer in de weg te staan voor een vestiging van de Lidl naast de Albert Heijn in Dronten-West. Boven de supermarkt worden ook 18 appartementen gebouwd.

De AH en de Aldi voorspellen verkeers- en parkeerproblemen als er nog een supermarkt in West bij komt. Vooral wanneer de supermarkten bevoorraad worden door vrachtwagens. De gemeente ging daar tijdens de zitting op 2 november al tegenin. "Voor de bevoorrading van de supermarkten is er rond de Beursstraat veel meer ruimte dan in het centrum bij de Jumbo en Deen. En daar zijn nog nooit problemen geweest. Aan de Beursstraat gaat het slechts om drie vrachtwagens per dag naar de Lidl en drie naar de AH. Daar is meer dan voldoende ruimte voor."

De Raad van State geeft de gemeente Dronten gelijk. Ook zij zien geen reden om aan te nemen dat vrachtwagens die komen laden en lossen in de knel komen. Ook oordeelt de Raad van State dat er genoeg parkeerplekken zijn voor bezoekers aan de Lidl.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel