Lidl ziet niets in vestiging in Swifterbant

DRONTEN • Ma 14 januari 2019 | 13:34 • Maandag 14 januari 2019 | 13:34

Supermarktketen Lidl wil de vestiging in Dronten-West doorzetten. Het bedrijf is niet van plan om uit te wijken naar Swifterbant, zoals is geopperd tijdens een vergadering van de gemeenteraad. Lidl wil de supermarkt in Dronten ook 'op de meest korte termijn' realiseren, schrijft het concern aan de gemeenteraad.

Ondernemers in Swifterbant zijn fel tegen de komst van de supermarkt in Dronten-West. Ze vrezen dat die winkel klanten gaat wegtrekken uit het winkelcentrum van het dorp. Als de Lidl daar in een bestaand pand trekt, is dat probleem er niet.

Geen reëel alternatief
Lidl schrijft dat een pand in het winkelcentrum van Swifterbant 'geen reëel alternatief' is. Zo vereist de nieuwe vestiging een winkeloppervlakte van 2000 vierkante meter, plus minimaal 100 parkeerplaatsen. Dat is in Swifterbant niet haalbaar, zegt Lidl. Verder stelt Lidl dat het niet mogelijk is om een bestaand pand net zo duurzaam te maken als de nieuwbouw in Dronten. "De supermarkt zal een energielabel krijgen van A++++", aldus de brief, onder meer doordat het dak voor een groot deel wordt voorzien van zonnepanelen.

Goed overleg
"We zijn al sinds 2015 in goed overleg met de gemeente met dit plan bezig", stelt Lidl. Zo heeft de gemeenteraad heeft eind 2016 ingestemd met de grondexploitatie en is een jaar later de koopovereenkomst voor de grond getekend. De supermarktketen is daarna direct begonnen met de planontwikkeling. "Op basis van deze feiten zien wij met vertrouwen uit naar de behandeling van de Retailvisie en het bestemmingsplan in uw raad", besluit het concern de brief.

Bijlages

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel