Wethouder wil 'Lidl-debat' pas rond de zomer voeren

DRONTEN • Zo 23 december 2018 | 15:38 • Zondag 23 december 2018 | 15:38

De gemeenteraad van Dronten gaat in januari opnieuw praten over winkelvoorzieningen in de gemeente. Maar de discussie over wel of geen Lidl in Dronten-West, moet op een later moment gevoerd worden. Dat schrijft wethouder Irene Korting van Dronten in een brief aan de gemeenteraad.

Over de mogelijke komst van de supermarkt is veel te doen. Met name ondernemers in Swifterbant vrezen dat de supermarkt zal zorgen voor een leegloop van het centrum van Swifterbant, dat vlakbij Dronten-West ligt. Inwoners van Dronten zijn juist voorstander van de komst van de supermarkt. De wethouder vraagt de raad om pas over de Lidl te spreken als het bestemmingsplan voor Dronten-West wordt besproken.

Het bestemmingsplan wordt waarschijnlijk pas tegen de zomer voorgelegd aan de gemeenteraad. Overigens is het nog maar de vraag of de gemeenteraad de komst van de Lidl in Dronten-West gaat tegenhouden. Dat zou de gemeente namelijk veel geld gaan kosten, liet de wethouder eerder al weten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel