28 gegadigden voor burgemeesterspost

DRONTEN • Wo 28 november 2018 | 12:08 • Woensdag 28 november 2018 | 12:08

28 kandidaten hebben zich gemeld als opvolger van burgemeester Aat de Jonge van Dronten. Het gaat om acht vrouwen en twintig mannen, zo laat de provincie weten. De sollicitatieprocedure wordt geleid door commissaris van de Koning Leen Verbeek.

De leeftijd van de kandidaten ligt tussen de 40 en 61 jaar. Zes kandidaten zijn lid van D66, zes van de VVD, vijf van het CDA, drie van de PVDA, één van de ChristenUnie en één van een lokale partij. Van de resterende zes kandidaten is geen politieke kleur bekend.

Sollicitatieprocedure
De komende weken voeren zowel de commissaris van de Koning als een vertrouwenscommissie gesprekken met de kandidaten. Vervolgens wordt de gemeenteraad ingelicht. Die is uiteindelijk aan zet om de beste kandidaat voor te dragen bij de minister van Binnenlandse Zaken.

Het is de bedoeling dat de nieuwe burgemeester voor de zomer van 2019 begint. Burgemeester Aat de Jonge ging recent met pensioen. Ineke Bakker is waarnemend burgemeester tot de nieuwe burgemeester aantreedt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel